Новини

Оптимизирайте малките пространства

Снимка: архив Color effect
Малките жилища често са предпоставка за колебание и затрудняват при избора за обзавеждане. В следващите редове, Вие може да почерпите идеи за това как да организирате и подредите дома си по най-добрия начин.

Живеете в малък апартамент, където мястото никога не достига? Ние ще Ви предложим идеи, с които да оптимизирате пространството у дома, за да се почувствате максимално комфортно.


Практични и пестящи място са модерните Роло щори. Те внясят романтика и премерено дозиране на слънчевата светлина у дома. Подходящи са за кухнята, спалнята, хола, а дори и за остъклени тераси. Многото и различни цветове, в които се предлагат, Ви дават интересни възможности за създаване на цветен и свеж интериор, който създава чудесно настроение. Роло щорите са направени от плат, който се отличава с антистатични свойства и се почиства лесно. Могат да бъдат изработени както от пропускливи, така и от плътни материи (Black-out вариант). Те могат да се управляват с дискретно въженце, чрез което поставяте щората на нивото, на което бихте желали, а в комбинация с механизим „Кутия“ постигат почти 100% затъмнение в помещението (Black-out вариант), когато имате нужда от него.


Вратите тип Хармоника за идеално решение на проблема с малката квадратура на жилището Ви. Те се използват за стаи, в които има малко свободно място, тъй като пестят пространство. Това е едно модерно и гъвкаво решение за един практичен и раздвижен в интерирно отношение дом. Чрез този тип врати, Вие можете да експериментирате и временно да разграничите пространството у дова, в зависимост от Вашите идеи и нужди. Ако имате помещение от типа две в едно, а именно кухненси бокс и хол, можете да отделите кухнята с врата тип Хармоника, стига това да е възможно. Само с едно издърпване на вратата Вие сте в хола, загърбвате домашните задължения и се отпускате на дивана пред телевизора или с книга в ръка.


Съвременната вградена мебел е незаменима за интериора на малкото жилище. Тя е идеален начин за пестене на място.
Може би най-привлекателната черта на тази иновационна мебел е начина, по който се използва пространството. Вашият дом е пълен с неизползвано пространство: между стените, стаите, под стълбите, под леглата, около камината и къде ли още не. Това разбира се означава възможност за добавяне на самостоятелни мебели до тези области, което от друга страна води до по-елементарно и по-малко място на живот. Красотата на вградените мебели, обаче е, че тя се възползва от тези пренебрегвани пространства и ги превръща в ценни райони от дома, без драстично да отнема от откритото пространство, което е ценно за Вас и Ви позволява да се наслаждавате на комфорт.