Новини

Пастелните тонове - класиката е вечна и никога не е демоде!

Снимка: архив Color effect
Научете повече за това как да комбинирате рзличните цветове у дома без да се притеснявате, че може да сбъркате. Комбинирайте смело пастелните тонове, подчертавайки ги с аксесари в ярки цветове.

Много често при обновяване на декора на жилището ни се иска този път да е нещо по–различно, макар и да не знаем точно какво...случвало Ви се е нали? Иска ни се да избягаме за малко от традиционния стил, да експериментираме, да пробваме с някое смело решение, в което няма нищо лошо, разбира се.
Само че в много от случаите страхът от грешки надделява в решението и накрая пак се спираме на добре познатите неутрални, пастелни тонове, които подхождат на всичко, и с които вероятността да сбъркаме клони към нула...
Всъщност неутралните цветове винаги ще носят своите предимства и винаги ще бъдат правилен избор за всеки интериор, в действителност те изобщо не изключват възможността за смели акценти, дори напротив. На фона на основните неутрални цветове, ярките акценти изпъкват още повече, но нетрапчиво, фино и елегантно.
Всички земни нюанси – бежово, кафяво, сиво, бяло са решение, което придава финес и елегантност на всяко жилище, подхождат на всеки стил и лесно се комбинират с всички останали цветове. Тези нюанси създават перфектната основа, върху която да изпъкнат всички избрани детайли – уникални мебели, аксесоари, красива картина.
Неутралните тонове внасят топлина и уют, предразполагат към релакс. Това ги прави особено подходящи както за всекидневната, където си почиваме след работа, така и за спалнята.
Неутралните цветове не изморяват! Това е още едно голямо предимство в полза на земните тонове – създават приветлива атмосфера, хармония, не изморяват очите и не натоварват съзнанието. Освен това не омръзват, класиката е вечна и никога не е демоде!