Новини

Поканете свежестта в стаята на Вашето дете...

Снимка: архив Color effect
Детската стая е най-доброто място, на което може да развихрите фантазията си и да сътворите чудеса само като комбинирате различни цветове.

Не е изненадващо, че децата прекарват много време в спалнята си. Използвана за сън или игра, тя е тяхното пространство и трябва да е отражение на малките им личности.
Именно обзавеждането на детската стая ни доставя най-голямо удоволствие, защото всички искаме най-доброто за децата си. Но точно в тази стая и нашите отговорности са най-големи, тъй като тя трябва да носи вдъхновение и радост на обитателите си.
Това е мястото, където можете да дадете свобода на въображението си и да създадете приказка, в която Вашето дете да бъде главният герой.
Има няколко основни стъпки за декорирането на детската стая. Вслушайте се в детето си, ако то е достатъчно голямо, за да направи избор, оставете го само да избере тематиката, която ще внесете в помещението. Бъдете смели! Заложете на ярки цветове и шарен текстил. Децата обичат ярките цветове, които стимулират тяхната жизненост и изобретателност.
Розовото е един от най-често използваните цветове, когато става въпрос за обзавеждане на момичешка детска стая. Комбинирайте го с тъмно зелено и бяло. Или пък използвайте тъмно синьо като акцент за завесите или килима например.
Оранжевото също е подходящо. Цветът е достатъчно ярък, което го прави лесен за съчетаване с много от по-неутралните цветове, като сиво.
Ако все пак сте почитатели на пастелните тонове, добавете жълти или зелени акценти. Това са свежи цветове, които ще внесат весело настроение в помещението.
И не на последно място, задължително поставете щори или завеси. Детската стая трябва винаги да бъде прохладна и защитена от директните слънчеви лъчи.