Новини

Различен поглед към нашите прозорци

Снимка: архив Color effect

Всеки прозорец рано или по-късно, се сдобива с кокетен тоалет – пердета, завеси, щори…
Е, не само суетата е причина за тази премяна на нашите „очи“ към околния свят, но пък и защо не?

Вярно, слънцето понякога прекалено „горещо“ и дори мъничко нахално се опитва да ни дойде денем на гости, а вечер луната – или пък съседите от панелната гора, която повечето обитаваме, надничат с любопитство и навлизат не съвсем дискретно в личното ни пространство… И това, естествено, налага да поставим малка бариера, която да запази интимността на домашния ни уют.

Но защо решихме да обърнем внимание на вертикалните щори, ще ни попитат някои от вас.
Защото този тип декорация си е спечелила славата на предимно подходяща за оборудване със слънцезащитни средства най-вече на офиси или работни пространства с обществено предназначение.

И често вертикалните щори остават в сянката на останалите си братовчеди от голямото семейство на щорите и може би, незаслужено пренебрегнати!

Наред с практичността си, защото са най-вече изработени от текстил, който лесно може да се почиства, те чудесно подхождат и на модерните интериорни решения в духа на минимализма като стил.

Огромната гама от цветове и десени, от които вертикалните щори могат да бъдат изработени, ги прави още по функционални. Ставайки по-пъстри чрез елементи в различни цветове, този тип щори могат да съперничат дори и на най-ярките десени на пердетата и завесите!

А, да, а ако офисното им звучене все още ви притеснява, то към вертикалните щори могат да се добавят и завеси в предпочитан цвят и десен, което тотално променя минималистичното им излъчване.

В кухнята, дневната, спалнята, та дори и в банята, вертикалните щори са добре дошли, стига да им се доверите!