Новини

Завесите като част от интериора

Снимка: архив Color effect
Завесите са необходимото допълнение към интериора на всяка стая. Те са не само красив елемент от него, но са и особено нужни за дома.

Прозорците са един от най-съществените елементи в дизайна на едно помещение. Поради тази причина трябва да бъдем много внимателни в избора на подходящият аксесоар за тях. Част от основната декорация на дома са завесите, които играят важна роля за цялостният завършек на интериора. Те са последният щрих, който ще преобрази визията на всяка стая. Съчетани правилно с отделните детайли и с мебелите, те ще внесат чувство за хармония и специална атмосфера в дома Ви.
Хубаво е всяко помещение да има свои собствени пердета, дори домът Ви изцяло да е подреден в един стил. Декорирайте прозорците стая по стая. Един от най-популярните начини, е да се поставят полупрозрачни завеси, но не винаги това е най-удачното. В спалнята и детската стая можете да поставите и по-плътни /тежки/ завеси, които да изолират от шум и светлина. Много е важно завесите да си подхождат със стила на стаята като цяло. Това не значи, че нюансите и цветовете им трябва да бъдат еднакви с дамаските на мебелите и килимите, но не бива да има огромна разлика в двете декорации. С помощта на завесите може да добавите дълбочина на една стая, или пък да я направите закачлива и непринудена.
Материите също са от значение. Изберете такива, които са устойчиви на избеляване, особено за стая, в която слънчевата светлина е по-силна. Това се налага най – вече в стаите с южно изложение. Въпреки, че коприната е луксозна и елегантна, оставете я за възглавниците или други вътрешни аксесоари, които нямат пряк достъп до слънчева светлина. Пердетата и завесите несъмнено обогатяват интериора. Благодарение на тях можете да превърнете мястото, където живеете в модерен, приказно красив дом.